Mabbott Seidel Architecture
Wainscott_089.jpg

WAINSCOTT RESIDENCE

WAINSCOTT RESIDENCE

Although parts of the exterior of this 1970’s single level beach house were nicely proportioned, the interior layout of the bedrooms and bathrooms needed to be reconsidered to create a mix of guest bathrooms and bedrooms and a master suite. In addition, the kitchen needed re-imagining to link it to the rest of the house and the outside yard.

New French doors were centered on a stone patio to the south, and a low window was inserted below the upper cabinets and above the sink to capture a view of the hedges in the backyard. 

Off the rear of the home, a new screened porch of cedar and mahogany matches the proportions of the living room and acts as an outdoor room for cool summer evenings.

The outside has been renovated with cedar shingles on walls and roof and cottage-style double hung windows. New zinc gutters and base flashing bracket the exterior.